Kom igång med ditt bredband

Välkommen till oss på Arkaden, här är några tips på hur ni kommer igång med er nya bredbandstjänst

1. Ni behöver en router

Om ni inte redan har en så finns det att köpa på valfri elektronikbutik. Det är routern som skapar det trådlösa nätverket (wifi) i ert hem och skyddar er utrustning mot att obehörigt intrång, denna funktion kallas brandvägg.

2. Koppla in routern

Routern ska kopplas in i bredbandsuttaget i er bostad, antingen ett nätverksuttag direkt på väggen eller en tjänstefördelare/fiberdosa. På routern är det viktigt att ni kopplar in nätverkskabeln på uttaget som heter WAN eller Internet.

3. Installera router

På de flesta routrar måste man göra en snabbinstallation, det brukar vara 3–4 enkla steg där ni får välja vad ni ska ha för lösenord på det trådlösa nätverket och vad det ska heta (kallas SSID). När ni köper routern så medföljer det en manual där det står hur ni ska gå tillväga för att göra snabbinstallationen.

4. Klart

Nu är ni klara och redo att använda er nya internettjänst från Arkaden.

 

Om det inte fungerar efter dessa steg, prova att koppla in en dator direkt till bredbandsuttaget för att se om internettjänsten fungerar. Om det fungerar med datorn direktkopplad så är det något problem med routern.

Om ni har frågor eller behöver hjälp är ni varmt välkomna att höra av er till oss via bredband@arkaden.se eller 060-600 71 71.

Driftinformation

Inga driftstörningar för tillfället

Ring oss eller skicka epost