Felsökningsguide

Vid problem med bredbandet rekommenderas ni följa stegen nedan i tur och ordning.

1. Mediaomvandlare

Vi lämnar av tjänsten i ett nätverksuttag, ofta i en så kallad mediaomvandlare. Denna enhet måste ha ström för att tjänsten skall fungera, kontrollera att någon lampa lyser. I lägenheter sitter denna oftast i hallen och hos företag i ett korskopplingsutrymme eller serverrum.

2. Egen utrustning

Kontrollera att egen utrustning (utöver själva datorn) efter vår mediaomvandlare, till exempel en router, är inkopplad och har ström.

3. Omstart

Starta om mediaomvandlaren och eventuell egen utrustning, helst var för sig så att det framgår vilken enhet som var den eventuella felkällan. Detta görs genom att dra ur strömanslutningarna till enheterna, vänta 30 sekunder och att sedan sätta i dem igen.

4. Ansluter du trådlöst till din router?

Testa i så fall att ansluta din dator med en nätverkskabel till routern istället. Detta för att konstatera om det är routerns trådlösa funktion som slutat fungera.

5. Direktanslutning

Koppla bort och stäng av routern, direktkoppla istället datorn med nätverkskabel direkt till vår mediaomvandlare. Fungerar det nu vet du att din tjänst från Arkaden fungerar och att det troligtvis är din router som är problemet. Företag med en fast publik IP-adress på sin router behöver manuellt ställa in denna IP-adress i sin dator när routern kopplats bort.

6. Fortfarande problem?

Är det fortfarande problem trots att datorn nu sitter direkt i vår mediaomvandlare kontaktar ni Arkadens support på 060-600 71 71 eller, om ni trots problemen har tillgång till e-post, bredband@arkaden.se.

Driftinformation

24 May 2022

Planerat arbete - ServaNet - Parkgatan / Villagatan

ServaNet kommer utföra ett planerat underhållsarbete i nätet under dagen. Arbetet kommer påverka samtliga tjänster inom berörda områden.

Kommun: Ånge kommun
Område: Parkgatan 10 Villagatan 1
Typ: Planerat arbete
Start: 2022-05-24 13:00
Slut: 2022-05-24 15:00

24 May 2022

ServaNet - Planerat arbete - Alnö

ServaNet kommer utföra ett planerat arbete i nätet under dagen. Arbete kommer att påverka samtliga tjänster inom berörda områden.

Kommun: Sundsvalls kommun
Område: Briggvägen /Skonertvägen, Alnö
Start: 2022-05-24 08:00
Slut: 2022-05-24 16:00

30 May 2022

Planerat arbete - ServaNet - Essvik, Skottsund, Nolby, Hemmanet, Klockarberget

ServaNet kommer utföra ett planerat underhållsarbete i nätet som kommer påverka samtliga tjänster inom berörda områden.

Kommun: Sundsvalls kommun
Område: Essvik Skottsund Nolby Hemmanet Klockarberget
Typ: Planerat arbete
Start: 2022-05-30 00:00:00
Slut: 2022-05-30 06:00:00

06 Jun 2022

ServaNet - Planerat arbete - Björneborgsgatan 22 & 40

Servanet kommer att utföra ett planerat underhållsarbete i nätet under natten som påverkar tjänsterna på nedan adresser.

Kommun: Sundsvalls kommun
Område: Björneborgsgatan 22 & 40
Typ: Planerat arbete
Start: 2022-06-06 00:01:00
Slut: 2022-06-06 06:00:00

13 Jun 2022

Planerat arbete - It-norrbotten - Kalix stadsnät

It-Norrbotten planerar att utföra ett underhållsarbete i Kalix stadsnät. Arbete kan påverka samtliga tjänster i nätet under arbetets gång.

Område: Kalix Stadsnät
Typ: Planerat arbete
Start: 2022-06-13 00:01
Slut: 2022-06-13 06:00

Ring oss eller skicka epost