Arkaden Bredband - Om oss

Om oss

I 20 år har vi levererat fiber till våra användare.

Snabbt och stabilt bredband från Sveriges kanske hyggligaste leverantör.

I 20 år har vi levererat fiber till 60 000 användare i Sverige

Med 20 års branscherfarenhet erbjuder vi fiberbredband via vårt eget nät, Arknet, samt ett antal stadsnät. Som bredbandsleverantör skapar vi möjligheter till att fritt kommunicera, söka kunskap, bli underhållen och att använda tjänster som på ett intelligent sätt underlättar livet i vårt uppkopplade samhälle.

Bredband via fiber ger den avgjort stabilaste lösningen, jämfört med andra bredbandsalternativ. Fiberoptik har bland annat mycket större kapacitet att förmedla data än traditionella telefonledningar.

Nya digitala möjligheter kräver kraftiga och pålitliga leveransvägar. För att kunna surfa, se på film och TV, lyssna på musik och podcasts, spela eller sköta jobb hemifrån är rätt kapacitet avgörande. Med Arkadens bredband via fibernätet kan du göra allt du vill och behöver i din digitala vardag; snabbt och säkert.

Du som företag eller privatperson kan söka på din adress här på webbplatsen och få ett direkt besked om du är ansluten till Arknet eller något av stadsnäten vi levererar i. Information om valbara tjänster dyker då upp.

Arknet har 60 000 användare

Arknet är vårt eget bredbandsnät som finns på diverse orter i vårt avlånga land. Fastigheter från Luleå i norr till Helsingborg i söder, med ett antal hållplatser emellan i form av Umeå, Östersund, Sundsvall, Gävle, Uppsala, Stockholm, Örebro, Jönköping, och Växjö, är i dagsläget anslutna. Fastighetsägare i dessa städer kan anslutna sin fastighet till oss för en prisvärd och stabil anslutning.

Stabilt bredband via stadsnät

Vi levererar i ett antal olika stadsnät som täcker stora delar av vårt avlånga land. Allt ifrån IT Norrbotten som omfattar flertalet stadsnät i Norrbotten, UmeNet i Umeå, Sollefteå Stadsnät, Mediateknik i Kramfors, ServaNet i Sundsvall med omnejd, Fiberstaden i Hudiksvall, Bollnäs Energi, Bluecom i Norberg, SandNet i Sandviken och slutligen rikstäckande IP-Only.

Trygg och framtidssäker driftsmiljö

Arkaden har kontor i Sundsvall. Våra kunniga medarbetare jobbar alltid serviceinriktat med nya lösningar, drift och support.